ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

10 από τα παλιότερα Ιστορικά Ιδιωτικά Club της Νέας Υόρκης

 ιδιωτικά club Νέα Υόρκη

Τα ιστορικά ιδιωτικά κλαμπ της Νέας Υόρκης είναι ένα απομεινάρι ενός παλαιότερου κόσμου και η άνοδος νεότερων, αριστοκρατικών κλαμπ όπως το Norwood και το Neue House, αντανακλά την επιθυμία να επεκταθεί το λεξιλόγιο του τι αποτελείται ένα ιδιωτικό κλαμπ. Στο Untapped Cities, έχουμε πάει σε πολλά από αυτά τα κλαμπ για διάφορους λόγους – για εκδηλώσεις, για συναντήσεις, ως μέλη. Στην πρώτη μας δόση αυτής της σειράς για τα ιδιωτικά κλαμπ της πόλης, παρουσιάζουμε 10 αξιόλογα κλαμπ από τα παλαιότερα της πόλης που έχουν εκπληκτική αρχιτεκτονική και πλούσια ιστορία.

10 από τα παλιότερα Ιστορικά Ιδιωτικά Club της Νέας Υόρκης

        Τα ιστορικά ιδιωτικά κλαμπ της Νέας Υόρκης είναι ένα απομεινάρι ενός παλαιότερου κόσμου και η άνοδος νεότερων, αριστοκρατικών κλαμπ όπως το Norwood και το Neue House, αντανακλά την επιθυμία      

1. The Union Club (1836)

Το Union Club είναι το παλαιότερο ιδιωτικό κλαμπ στη Νέα Υόρκη (αλλά όχι το παλαιότερο στην Αμερική). Η μεγάλη ντάμα των ιδιωτικών κλαμπ, το Union Club βρίσκεται σε ένα αξιόλογο κτίριο σχεδιασμένο από τους Delano & Aldrich στην 69th Street και τη Park Avenue, μετά από δύο μετακινήσεις από το κέντρο της πόλης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Union Club είναι γνωστό για τη συντηρητική του κλίση και οι πολιτικές του ήταν οι λόγοι για την ίδρυση των αντίπαλων συλλόγων, του The Knickerbocker και του Metropolitan Club αργότερα. Ο σύλλογος εξακολουθεί να λειτουργεί και περιλαμβάνει τους Dwight D. Eisenhower, Winston Churchill, Ulysses S. Grant και William Randolph Hearst μεταξύ των αξιοσημείωτων μελών του.

Το Union Club έχει έναν ιστότοπο (σε αντίθεση με το Knickerbocker), αλλά είναι μόνο για μέλη. Οι επισκέπτες (και οι πιθανοί επισκέπτες) μπορούν να διαβάσουν σχετικά με τους κανόνες του κλαμπ και τον κώδικα ενδυμασίας (όπως μη χρήση ή εμφάνιση κινητών τηλεφώνων στους κοινόχρηστους χώρους) εδώ .

2. The University Club (1861)

Το University Club , που ιδρύθηκε το 1861, σχηματίζει μια επιβλητική γωνιά κατά μήκος της Πέμπτης Λεωφόρου. Χτισμένο όταν αυτή η περιοχή της Πέμπτης Λεωφόρου γέμισε με ιδιωτικές επαύλεις Golded Age, τώρα σχηματίζει μια αντίθεση με τα πολυτελή καταστήματα στη μέση της. Τα ψηλά παράθυρα εμποδίζουν να κρυφοκοιτάζει κανείς, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε τη μυρωδιά του χλωρίου από την πισίνα που βρίσκεται μέσα ενώ περπατάτε.

Η πρώτη συνάντηση της Πανεπιστημιακής Λέσχης πραγματοποιήθηκε το 1861 στη Νομική Σχολή της Κολούμπια και το καταστατικό της λέσχης σχηματίστηκε το 1865. Το πρώτο της κτίριο βρισκόταν στην 26η οδό και τη λεωφόρο Μάντισον. Το κλαμπ Fifth Avenue χτίστηκε το 1899 από τους διάσημους αρχιτέκτονες McKim, Mead and White και οι εσωτερικοί χώροι, που περιλαμβάνουν μια μεγάλη αίθουσα χορού και βιβλιοθήκη, είναι πέρα ​​για πέρα ​​πολυτελείς. Η Πανεπιστημιακή Λέσχη, σε αντίθεση με ό,τι φαίνεται να υπονοεί το όνομά της, δεν συνδέεται με τις λέσχες των πανεπιστημίων, αλλά το εντυπωσιακό Harvard Club και το Yale Club χτίστηκαν και τα δύο την ίδια δεκαετία.

Ένα από τα κόλπα της αναζήτησης του ιδιωτικού κλαμπ είναι να μείνεις ως επισκέπτης για μια νύχτα. Το University Club διαθέτει δωμάτια στα ανώτερα επίπεδα διαθέσιμα για διανυκτερεύσεις.

3. The Lotos Club (1870)

Το Lotos Club είναι ένας από τους παλαιότερους λογοτεχνικούς συλλόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετρά τον Mark Twain, ο οποίος το ονόμασε “The Ace of Clubs”, ως μέλος. Παραδοσιακά είχε μικτό προσανατολισμό, συμπεριλαμβανομένων των Ladies Days που ξεκίνησαν το 1872 πριν επιτραπεί η είσοδος στις γυναίκες. Τα «State Dinners» του έχουν φιλοξενήσει Προέδρους των ΗΠΑ, εξερευνητές όπως η Amelia Earhart, καλλιτέχνες όπως ο Leonard Bernstein και ο Roy Lichtenstein, ακόμη και αθλητές όπως ο Joe DiMaggio.

Το σημερινό κτίριο στην East 66th Street ήταν μια έπαυλη που χτίστηκε για την κόρη του William H. Vanderbilt . Το Lotos Club βρισκόταν αρχικά στο Irving Place και μετακόμισε αρκετές φορές.

4. The Knickerbocker Club (1871)

Το Knickerbocker Club, που βρίσκεται στην East 62nd Street, ιδρύθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα φθίνοντα πρότυπα του The Union Club . Ο JP Morgan ήταν μέλος μέχρι που παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν έγιναν δεκτοί οι φίλοι του και ξεκίνησε το Metropolitan Club. Παραμένει ένα από τα πιο άπιαστα κλαμπ, αν και αναφέρεται συχνά στη λαϊκή κουλτούρα, και εξακολουθεί να στερείται ιστότοπου. Παραμένει επίσης μία λέσχη μόνο για άνδρες.

5. The Salmagundi Club (Ιδρύθηκε το 1871)

The Salmagundi Club 47 Fifth Avenue

The Salmagundi Club 47 Fifth Avenue

Η τέχνη είναι ζωντανή και δυναμική στο The Salmagundi Club, που ιδρύθηκε το 1871 και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους καλλιτεχνικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ. Η σημερινή του τοποθεσία στο 47 Fifth Avenue χτίστηκε το 1853 ως κατοικία του προέδρου της Pennsylvania Coal Company και το 1917 το The Salmagundi Club αγόρασε το αρχοντικό όπου κατοικεί από τότε. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε Ιστορικό Ορόσημο το 1969 και καταχωρήθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων το 1975.

Το 2014, το brownstone υποβλήθηκε σε σημαντική αποκατάσταση, προσθέτοντας περισσότερη μεγαλοπρέπεια στις μεγάλες αίθουσες γκαλερί που αποτελούν την πλειοψηφία του κλαμπ. Επιπλέον, υπάρχει μια αίθουσα μπαρ στον κάτω όροφο και μικρότερες αίθουσες συσκέψεων στον επάνω όροφο. Το Salmagundi Club είναι ένα από τα πιο προσιτά κλαμπ, με μόλις 247,50 $ ετησίως για junior μέλη (κάτω των 35 ετών) και θαμώνες που υποστηρίζουν τις τέχνες. Το Salmagundi έχει επίσης αμοιβαίες συνδρομές με συλλόγους όπως το The Players Club, το National Arts Club, καθώς και συλλόγους σε όλο τον κόσμο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες μέσα στο Salmagundi Club .

6. The Grolier Club (Ιδρύθηκε το 1884)

Grolier Club Book Arts NYC Untapped Cities

Ανάμεσα στα όμορφα αρχοντικά του Upper East Side βρίσκεται το Grolier Club, ένα ιδιωτικό κλαμπ αφιερωμένο στις τέχνες του βιβλίου. Ιδρύθηκε το 1884 και πήρε το όνομά του από τον μεγάλο Γάλλο βιβλιόφιλο της Αναγέννησης Jean Grolier, ο σύλλογος φιλοξενεί οκτώ εκθέσεις ετησίως. Αν και ο σύλλογος είναι ιδιωτικός και η συμμετοχή γίνεται με υποψηφιότητα, τα εκθέματα είναι δωρεάν και ανοιχτά στο κοινό.

Η αποστολή του Grolier Club, όπως αναφέρεται στο καταστατικό του, είναι «να ενθαρρύνει τη μελέτη, τη συλλογή και την εκτίμηση των βιβλίων και των έργων σε χαρτί, της τέχνης, της ιστορίας, της παραγωγής και του εμπορίου τους». Από την ίδρυσή του, ο σύλλογος διατηρεί μια συλλογή βιβλίων για βιβλία, την ιστορία της εκτύπωσης και των εκδόσεων, βιβλιογραφίες συγγραφέων και θεμάτων, καταλόγους εκθέσεων, σπάνια βιβλία και φωτισμένα χειρόγραφα. Η βιβλιοθήκη αυτή τη στιγμή διαθέτει πάνω από 100.000 τόμους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες μέσα στο The Grolier Club εδώ .

7. The Montauk Club (1889)

Montauk Club-Private Club-Park Slope-Brooklyn-Indian Ornamentation-Details-NYC

Το Montauk Club ιδρύθηκε στο Park Slope το 1889, αντικατοπτρίζοντας τη μετακίνηση των στελεχών της Νέας Υόρκης με επιρροή στο Μπρούκλιν. Το βενετσιάνικο γοτθικό κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Francis H. Kimball σηματοδοτεί ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ, σε σύγκριση με τη νεοκλασική έμπνευση πολλών από τα άλλα κοινωνικά κλαμπ στη Νέα Υόρκη. Το Corduroy Appreciation Club πραγματοποιεί την ετήσια συνάντηση και το πάρτι του εκεί κάθε χρόνο στις 11/11 (επειδή η ημερομηνία μοιάζει με τη φυσική εμφάνιση του κοτλέ) και το κλαμπ είναι ένα δημοφιλές σκηνικό για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

8. The Metropolitan Club (Ιδρύθηκε το 1891)

Metropolitan Club-Private Club-Stanford White-JP Morgan-NYC-5th-Avenue.

Το Metropolitan Club, που βρίσκεται στην 1 East 60th Street στη γωνία της 5ης Λεωφόρου, ιδρύθηκε το 1891 από τον JP Morgan για να αμφισβητήσει το Union Club, το οποίο είχε απορρίψει μερικούς από τους νέους φίλους του για χρήματα. Κάθε μέλος, που περιλάμβανε τους Vanderbilts και Whitneys, συνεισέφερε 5.000 $ για να αγοράσει το οικόπεδο όπου βρίσκεται σήμερα ο σύλλογος με το μαρμάρινο μεγαλείο του, σχεδιασμένο από τον Stanford White. Το κτίριο περιγράφηκε στους New York Times το 1892 ως «ένα κλαμπ το οποίο δεν υπάρχει ούτε σε αυτή τη χώρα ούτε σε καμία άλλη». Η τελική τιμή για το Metropolitan Club αναφέρθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών και Δόμησης ότι ήταν 1.777.480,20 $ (αξιολόγησης λίγο πάνω από 48 εκατομμύρια $ προσαρμοσμένη για τον πληθωρισμό).

Το Metropolitan Club, που βρισκόταν πάνω στην πόλη, όταν πολλά κλαμπ ήταν ακόμα στο κέντρο της πόλης, διέθετε όλες τις ανέσεις: τραπεζαρία, αίθουσα πρωινού, αίθουσα καπνιστών και τρεις μεγάλες ιδιωτικές τραπεζαρίες. Υπήρχαν 22 σουίτες για διανυκτερεύσεις, μια αίθουσα μπόουλινγκ, αίθουσες κρασιού και, το πιο καινοτόμο από όλα, ένα γυναικείο παράρτημα. Ακόμη και μια γεννήτρια για να διατηρεί τη σωστή θερμότητα και ψύξη σε όλες τις αίθουσες και τους κοιτώνες.

Δείτε τις φωτογραφίες μας από το πολυτελές εσωτερικό του The Metropolitan Club .

9. The Players Club (Ιδρύθηκε το 1899)

The Players_Club_New York City_Gramercy Park-1

Το 1888, ο Έντουιν Μπουθ, αδελφός του διαβόητου Τζον Γουίλκς Μπουθ, ίδρυσε το The Players Club  στο 16 Gramercy Park South μαζί με δεκαπέντε άλλους εταιρίες, συμπεριλαμβανομένου του Mark Twain και του Στρατηγού William Tecumseh Sherman. Προοριζόταν ως ένας σύλλογος όπου οι ηθοποιοί μπορούσαν να συναναστραφούν με την ελίτ και να ανυψώσουν το στάτους τους από ταραξίες σε καλλιτέχνες.

Το The Players Club στεγάζεται σε ένα επιβλητικό αρχοντικό της ελληνικής αναγέννησης και καταλαμβάνει τέσσερις ορόφους, καθώς και το Grill και την τραπεζαρία στο υπόγειο. Παράλληλα, ένα θέατρο βρίσκεται στον κεντρικό όροφο. Ένα περίεργο τεχνούργημα είναι η κρεβατοκάμαρα του Booth στον τρίτο όροφο, η οποία παραμένει γεμάτη με τα αναμνηστικά του, ακριβώς όπως την άφησε. Περπατώντας στο δωμάτιο, μπορείτε ακόμα να μυρίσετε το άρωμα καπνού που κολλούσε στην ταπετσαρία. Ένας από τους θαυμαστές του άφησε το σώμα του στον Μπουθ μετά το θάνατό του και έγινε το κρανίο που κρατούσε ο Μπουθ στον περίφημο μονόλογο του Άμλετ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του The Players Club εδώ . Το taproom (αίθουσα μπαρ) περιλαμβάνεται στο βιβλίο  New York: Hidden Bars and Restaurants των συγγραφέων των Untapped Cities Michelle Young και Laura Itzkowitz.

10. The National Arts Club (Ιδρύθηκε το 1898)

National Arts Club-Gramercy Park-Samuel Tilden Mansion-NYC_9

Δίπλα στο εξίσου εντυπωσιακό The Players Club , το National Arts Club στεγάζεται στο πρώην Samuel Tilden Mansion. Ιδρύθηκε το 1898, το National Arts Club μετακόμισε στο Tilden Mansion το 1906 από την αρχική του τοποθεσία στην 34th Street, όταν χρειαζόταν μεγαλύτερος χώρος. Ο σύλλογος αριθμεί τρεις Προέδρους –Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson και Dwight D. Eisenhower– εκτός από τους πολυάριθμους ζωγράφους, γλύπτες και αρχιτέκτονες που έχουν σχηματίσει τις τάξεις του.

Η αποστολή της Εθνικής Λέσχης Τεχνών είναι να «τονώσει, να ενθαρρύνει και να προάγει το ενδιαφέρον του κοινού για τις τέχνες και να εκπαιδεύσει τον αμερικανικό λαό στις καλές τέχνες». Αυτές τις μέρες ο σύλλογος εξυπηρετεί πολλαπλές λειτουργίες για μέλη και μη. Υπάρχουν δύο γκαλερί για εναλλασσόμενες εκθέσεις, μια τραπεζαρία με εξαιρετικό μεσημεριανό μενού και δείπνο, ένα μπαρ και πολλά σαλόνια. Υπάρχουν πολλές υποεπιτροπές αφιερωμένες σε διάφορους τομείς της τέχνης, όπως η αρχιτεκτονική, ο κινηματογράφος, η μαγειρική, η μόδα, οι θεατρικές τέχνες, η λογοτεχνία, η μουσική και η αρχαιολογία. Υπάρχει επίσης μια Επιτροπή Νέων Μελών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του The National Arts Club εδώ .

Μπόνους: Explorers Club (Ιδρύθηκε το 1904)

Explorers-Club_New-York-City_Interior--Upper East Side-NYC

Η Λέσχη Εξερευνητών ιδρύθηκε το 1904. Το γοτθικό κτίριο που στεγάζει το The Explorer’s Club, που βρίσκεται στο Upper East Side, είναι γεμάτο με αντικείμενα από εξερευνήσεις των ιδρυτών και των μελών του, συμπεριλαμβανομένων των Teddy Roosevelt, Neil Armstrong, John Glenn και Edmund Hillary. Ο σύλλογος είναι αφιερωμένος στην επιστημονική εξερεύνηση και έρευνα και είναι ανοιχτός σε εξερευνητές πεδίου, αυτούς που υποστηρίζουν την αποστολή του, δασκάλους και μαθητές. Η εγγραφή ως μαθητής ή δάσκαλος είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να εγγραφείτε σε μια κοινωνική λέσχη στη Νέα Υόρκη, αν και πρέπει να είστε χορηγός από ένα τρέχον μέλος και να έχετε ενδιαφέρον να ακολουθήσετε την εξερεύνηση ή την επιστήμη του πεδίου ως καριέρα.

Δείτε φωτογραφίες από την εξερεύνηση του The Explorers Club .

Πηγή: untappedcities.com

https://thecommonsense.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια