ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Εκλογές και Δημοκρατία – Επεισόδιο 1


Ήταν πειρασμός να δημοσιεύσω το συγκεκριμένο πίνακα χωρίς σχολιασμό και ανάλυση. Και είναι αλήθεια, πως αν κάποιος πραγματικά θέλει να δει τι συμβαίνει, μπορεί να βγάλει πολλά και σημαντικά   

Εκλογές και Δημοκρατία – Επεισόδιο 1

Κυνός Νους   

Ήταν πειρασμός να δημοσιεύσω το συγκεκριμένο πίνακα χωρίς σχολιασμό και ανάλυση. Και είναι αλήθεια, πως αν κάποιος πραγματικά θέλει να δει τι συμβαίνει, μπορεί να βγάλει πολλά και σημαντικά  συμπεράσματα μόνο από αυτόν τον πίνακα.

Τα στοιχεία στον πίνακα αυτό, είναι πιστή μεταφορά των επίσημων στοιχείων του κράτους, και μπορεί ο καθένας να τα επαληθεύσει στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας (https://www.ypes.gr/apotelesmata-ethnikon-eklogon/)

Πριν φτάσουμε σε μία συζήτησή του, το θέμα που apriori απλώνεται στο θρανίο μας είναι: Γιατί δεν έχει κάνει κάποιος αυτή τη μελέτη, πολιτικός, αναλυτής ή δημοσιογράφος. Γιατί δεν είμαστε ενήμεροι και ευαισθητοποιημένοι στα προβλήματα που αυτός ο πίνακας κραυγαλέα εκπέμπει, και γιατί οι κεραίες μας δε λαμβάνουν.

Ποιο ποσοστό πρέπει να «πιάσει» η μη-συμμετοχή στις εθνικές εκλογές για να γίνει κάτι? Το 50%? Το 70%? Το 99%? Ο νόμος ορίζει ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι υποχρεωτική και υπάρχουν κυρώσεις για την αδικαιολόγητη μη-προσέλευση για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Ένας κατακερματισμένος εκλογικός νόμος (που δεν τηρείται) πώς θα ορίσει να τηρηθεί απαρτία, εφ’ όσον οι ταγές του εφαρμόζονται επιλεκτικά? Αν φτάσουν το λαό να υπάρξουν 3 έγκυρα ψηφοδέλτια, θα συνεχίζουν να λένε ότι το κόμμα που ψηφίστηκε από 2 πολίτες πήρε το 66.6% των ψήφων και θα έχει αυτοδυναμία στη Βουλή? Γελοίο και τραβηγμένο θα μου πείτε… Γελοίο ίσως είναι και να μη μας ενοχλεί όταν τα έγκυρα ολισθαίνουν διαρκώς, φτάνοντας το 56% το 2019 . Πού τραβάμε τη γραμμή του γελοίου? Πού της υποκρισίας?

Το νέο δόγμα (με ευρύτερη εφαρμογή) είναι: Αν δε βλέπεις το πρόβλημα, τότε το πρόβλημα δεν υπάρχει…

Τέλος 1ου επεισοδίου —

https://thecommonsense.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια