ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Moody's για αμερικανικές εταιρείες

Moody's για αμερικανικές εταιρείες: Θα πλημμυρίσουν τις αγορές με ομόλογα «σκουπίδια» (junk) άνω των 2 τρισ. δολαρίων

Moody's για αμερικανικές εταιρείες: Θα πλημμυρίσουν τις αγορές με ομόλογα «σκουπίδια» (junk) άνω των 2 τρισ. δολαρίων


Εταιρείες που κρίνεται αμφίβολο αν θα εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, θα δανειστούν σαν να μην υπάρχει αύριο
Οι ανάγκες αναχρηματοδότησης των αμερικανικών εταιρειών με αξιολόγηση κερδοσκοπικής κλίμακας (μη επενδυτικής, «junk») θα ξεπεράσουν τα 2 τρισ. δολάρια από το 2025 έως το 2029, προειδοποιεί σε έκθεσή της η Moody's Ratings, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο «τσουνάμι» χρεοκοπιών.
Ο -αμερικανικός- οίκος αξιολόγησης, ο οποίος ορίζει ως «junk» τις αξιολογήσεις (μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας) από Ba1 και χαμηλότερα, αναφέρει ότι το ποσό για την περίοδο 2025-2029 είναι αυξημένο κατά 8% σε σύγκριση με την πενταετία 2024-2028, με ομόλογα αξίας 513 δισ. δολαρίων εξ αυτών να λήγουν το 2029. Το έτος αιχμής είναι το 2028, όταν το ποσό θα ανέλθει σε 735 δισ. δολάρια, υπογραμμίζεται.
«Ωστόσο, εκτός αν υπάρξει οικονομική επιβράδυνση, οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές, με τα επιτόκια να αναμένεται να μειωθούν.
Οι εταιρείες που σχετίζονται κάτω από το B3 αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας, καθώς οι επενδυτές είναι λιγότερο δεκτικοί σε εταιρείες και λήξεις χαμηλότερης αξιολόγησης». Επίσης, «το 39% των εκκρεμών ομολόγων ενδέχεται να προκαλέσει και προβληματικές ανταλλαγές χρέους», αναφέρεται στην έκθεση.
«Η αγορά ιδιωτικού χρέους είναι πλέον μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για εταιρείες με χαμηλή πιστωτική ποιότητα», συμπληρώνει.
Να σημειωθεί πως η Moody's προειδοποίησε πρόσφατα τη Beoingμε υποβάθμιση, με τον αμερικανικό κολοσσό να κινδυνεύει να γίνει ο μεγαλύτερος εταιρικός «έκπτωτος άγγελος» (από επενδυτική σε κερδοσκοπική βαθμίδα) στην ιστορία των οίκων αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια