ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Φάουτσι τέλος από τις κυβερνητικές ιατρικές υπηρεσίες

 

 

Φάουτσι τέλος από τις κυβερνητικές ιατρικές υπηρεσίες

«Θέλω να κάνω κάποια πράγματα έξω από τη σφαίρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε ο ίδιος...

Prime News

22/08/2022 

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι ο οποίος έχει συμβουλεύσει επτά προέδρους και πέρασε περισσότερο από μισό αιώνα στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος και στη συνέχεια το επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο 81χρονος Φάουτσι, ο οποίος είχε αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του ως κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, της οποίας ηγείται εδώ και 38 χρόνια.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Κυριακής, είπε ότι «δεν αποσύρεται με την κλασική έννοια», αλλά θα αφοσιωθεί στα ταξίδια, τη συγγραφή και την ενθάρρυνση των νέων να εισέλθουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Εφόσον είμαι υγιής και είμαι ενεργός, όπως είμαι, και είμαι παθιασμένος, θέλω να κάνω κάποια πράγματα έξω από τη σφαίρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία και τη διορατικότητά του για τη δημόσια υγεία και τις δημόσιες υπηρεσίες για να «εμπνεύσει τη νεότερη γενιά».

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επαίνεσε τον Φάουτσι τη Δευτέρα, αποκαλώντας τον «αφοσιωμένο δημόσιο υπάλληλο και σταθερό χέρι με σοφία και διορατικότητα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μερικών από τις πιο επικίνδυνες και προκλητικές κρίσεις δημόσιας υγείας για δεκαετίες».

«Εξαιτίας των πολλών συνεισφορών του Δρ Φάουτσι στη δημόσια υγεία, σώθηκαν ζωές εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν. «Καθώς εγκαταλείπει τη θέση του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, γνωρίζω ότι ο αμερικανικός λαός και ολόκληρος ο κόσμος θα συνεχίσουν να επωφελούνται από την τεχνογνωσία του Δρ Φάουτσι σε ό,τι κι αν κάνει στη συνέχεια». 

Και πρόσθεσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι πιο δυνατές, πιο ανθεκτικές και πιο υγιείς εξαιτίας του». 

*Σε μελλοντικό κείμενο μας θα αναλύσουμε τα «ανδραγαθήματα» του συγκεκριμένου κυρίου και ποιο είναι το προσωπικό του «αποτύπωμα» στον κόσμο….

Δεν υπάρχουν σχόλια