ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Θεωρείο: Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις

 

 

Θεωρείο: Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις

Ουκ ολίγα –κορυφαία– στελέχη της παράταξης εισηγούνται στον πρωθυπουργό πως πρέπει να έχει πάνω στο τραπέζι του το χαρτί των εκλογών. Η λογική των έμπειρων στελεχών είναι πως το κλίμα που θα διαμορφωθεί από εδώ και στο εξής θα είναι τόσο τοξικό, που ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να το επικαλεστεί –όπως άλλωστε είχε αφήσει ανοικτό στο παρελθόν– ώστε να μη συρθεί η χώρα σε μία παρατεταμένη και ιδιαίτερα σκληρή προεκλογική περίοδο, που μπορεί τελικά να τη βλάψει περισσότερο. Οσοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό να σκεφτεί τις κάλπες, προσθέτουν πως σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να διαχειρίζεται για τους επόμενους 7-8 μήνες μια καθημερινή τοξικότητα. Οι εισηγήσεις υπάρχουν, αλλά, ως γνωστόν, η τελευταία εκπεφρασμένη θέση του είναι πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της 4ετίας, όπως λένε και στενοί του συνεργάτες.

Eρωταπάντηση

Από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να τρέχουν σιγά σιγά και οι πρώτες δημοσκοπήσεις, που θα μετρούν τον αντίκτυπο των παρακολουθήσεων στην κοινή γνώμη. Στο Μαξίμου, ωστόσο, δίνουν βάση σε ένα και μοναδικό ερώτημα, το οποίο είναι και το πιο βασικό: την πρόθεση ψήφου. Oπως έλεγε στη στήλη κυβερνητικό στέλεχος, τα πάντα στο τέλος καταλήγουν εκεί. Στάση αναμονής για τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη θερινή ανάπαυλα τηρούν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Εικονικές

Σε μάστιγα εξελίσσεται για τη Βουλή η εικονική παρουσία βουλευτών στις διάφορες επιτροπές. Πολλοί εμφανίζονται για να… καταγραφούν απλά στο παρουσιολόγιο και μετά εξαφανίζονται. Απόδειξη πως βουλευτές με «παρουσία» δεν έχουν πάρει ποτέ τον λόγο στις επιτροπές, που υποτίθεται ότι συμμετέχουν. Η απαράδεκτη αυτή συνήθεια πρέπει με κάποιον τρόπο να σταματήσει, ο τρόπος ωστόσο ακόμη αναζητείται.

«Συμμαχία» ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ

Το ΠΑΣΟΚ πάντως, που έχει καταθέσει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, δεν είναι αρνητικό –όπως μαθαίνω και φάνηκε στην ανακοίνωσή του– να δεχθεί την οπτική του ΚΚΕ για έλεγχο και της περιόδου 2016. «Τα ερωτήματα γίνονται πιο πιεστικά», λέει το ΠΑΣΟΚ «και αποκτούν καθολική πολιτική διάσταση, υπό το φως προηγουμένων αποκαλύψεων και καταγγελιών για την παρακολούθηση δημοσιογράφων ή του τηλεφωνικού κέντρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας». Είναι σαφές πως η Χαρ. Τρικούπη δεν έχει κανέναν λόγο στο συγκεκριμένο θέμα να είναι απέναντι με τον Περισσό.

https://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια