ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Πολιορκία... ρακούν

Πολιορκία... ρακούν: Πάνω από 100 ζώα περικύκλωσαν το σπίτι γυναίκας στην Ουάσινγκτον (βίντεο)

  10/10/2024 
 

Πολιορκία... ρακούν: Πάνω από 100 ζώα περικύκλωσαν το σπίτι γυναίκας στην Ουάσινγκτον (βίντεο)

Περισσότερα από 100 ρακούν στην Ουάσινγκτον πολιορκούν το σπίτι γυναίκας που τα τάιζε.

Μια γυναίκα, κοντά στο Πούλσμπο της Ουάσινγκτον, αναγκάστηκε να καλέσει τις αρχές, όταν το σπίτι της βρέθηκε «πολιορκημένο» από περισσότερα από 100 ρακούν που αναζητούσαν τροφή.

Η γυναίκα, επί 35 χρόνια, συνήθιζε να ταΐζει τα άγρια ζώα γύρω από το σπίτι της, μια συνήθεια που της φαινόταν ακίνδυνη. Ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ένας μεγάλος αριθμός ρακούν συγκεντρώθηκε γύρω από το σπίτι της, περιμένοντας να τραφούν.

Όπως γράφει ο Guardian, παγιδευμένη και τρομοκρατημένη από την πιθανή επιθετικότητα των ζώων, κάλεσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Kitsap. Τα ρακούν βρίσκονταν μέρα και νύχτα γύρω από την οικία της, καθώς ο πληθυσμός τους αυξήθηκε δραματικά τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

«Με κάποιο τρόπο η είδηση διαδόθηκε στη "χώρα των ρακούν" και όλα εμφανίστηκαν στο σπίτι της για φαγητό», δήλωσε ο Kevin McCarty, εκπρόσωπος του σερίφη, στον τοπικό σταθμό NBC 9News.

Οι αστυνομικές αρχές έστειλαν βοηθούς για να βοηθήσουν. «Δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τόσα ρακούν μαζεμένα σε ένα σημείο. Αυτό ήταν πραγματικά πρωτόγνωρο», πρόσθεσε ο McCarty.

Το γραφείο του σερίφη δημοσίευσε και πλάνα από το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας τα ρακούν σαν να είχαν οργανώσει.... συνέδριο στην πίσω αυλή της γυναίκας.

 

Ωστόσο, οι γείτονες δεν συμμερίζονται την "γοητεία" των ζώων. Τα ρακούν μπορεί να γίνουν επικίνδυνα, ενώ τους αποδίδονται ονόματα όπως «ληστές σκουπιδιών» λόγω της συνήθειάς τους να εισβάλλουν σε κάδους απορριμμάτων και του χαρακτηριστικού σκούρου χρώματος γύρω από τα μάτια τους, που θυμίζει μάσκα κλέφτη.

Η Wendy Cronk, γειτόνισσα της γυναίκας, δήλωσε στο 9News ότι το πρόβλημα έγινε αισθητό τον τελευταίο μήνα. «Είχα αρκετά ρακούν στην αυλή μου πρόσφατα. Τα σκυλιά μου έχουν εμπλακεί αρκετές φορές σε συμπλοκές μαζί τους και χρειάστηκε να πάω το ένα στον κτηνίατρο μετά από τραυματισμό», δήλωσε η Cronk. Επισήμανε επίσης ότι έχει παρατηρήσει περισσότερα χτυπημένα ρακούν στους δρόμους της περιοχής.

Η Cronk εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί σύντομα: «Ελπίζω κάποιος να βοηθήσει τη γειτόνισσα να λύσει αυτό το πρόβλημα... και ελπίζω ότι θα σταματήσει να ταΐζει τα ζώα». 

https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια