ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Λύθηκε μυστήριο αιώνων

Λύθηκε μυστήριο αιώνων - Εβραίος από την Ισπανία ο Χριστόφορος Κολόμβος
 

Λύθηκε μυστήριο αιώνων - Εβραίος από την Ισπανία ο Χριστόφορος Κολόμβος

Η καταγωγή του Κολόμβου επιβεβαιώθηκε μέσω ανάλυσης DNA.

  13/10/2024

Ένα μυστήριο αιώνων λύθηκε. Ο λόγος για το μυστήριο με την καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου που διαλευκάνθηκε από επιστήμονες.

Το μεγάλο ερώτημα για την καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου αποκαλύφθηκε από επιστήμονες σε ισπανικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ μετά από ανάλυση DNA.

Ο 15ος εξερευνητής ήταν Εβραίος και από την Ισπανία, σύμφωνα με το «Columbus DNA: His True Origin», ένα πρόγραμμα που μεταδόθηκε από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTVE το Σάββατο με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής ημέρας της Ισπανίας και την ανάμνηση της άφιξης του Κολόμβου στον Νέο Κόσμο.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Μιγκέλ Λορέντε, εξέτασαν μικροσκοπικά δείγματα λειψάνων που είχαν ταφεί στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης, ο οποίος εδώ και καιρό χαρακτηρίζεται από τις τοπικές αρχές ως ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης του Κολόμβου, αν και υπήρξαν και διαφορετικοί ισχυρισμοί. Η ομάδα τα συνέκρινε με εκείνα γνωστών συγγενών και απογόνων.

Η μελέτη DNA επιβεβαιώνει ότι τα λείψανα του Χριστόφορου Κολόμβου είναι θαμμένα στη Σεβίλλη.

Δεν επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός ότι είναι Έλληνας

Αρκετοί ιστορικοί έχουν αμφισβητήσει την θεωρία ότι ο Κολόμβος καταγόταν από τη Γένοβα της βορειοδυτικής Ιταλίας. Ορισμένες θεωρίες ανέφεραν ότι ήταν Ισπανός Εβραίος, Έλληνας, Βάσκος ή Πορτογάλος. Ο Λορέντε, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την έρευνα την Πέμπτη, είχε επιβεβαιώσει προηγούμενες θεωρίες ότι τα λείψανα στη Σεβίλλη ανήκαν στον εξερευνητή, μετέδωσε το Guardian.

«Σήμερα κατέστη δυνατό να επαληθευτεί με νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί οριστικά η προηγούμενη θεωρία ότι τα λείψανα της Σεβίλλης ανήκουν στον Χριστόφορο Κολόμβο». Η έρευνα σχετικά με την εθνικότητά του είχε περιπλεχθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου όγκου δεδομένων, αλλά «το αποτέλεσμα είναι σχεδόν απόλυτα αξιόπιστο», συμπλήρωσε ο Λορέντε. 

https://www.ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια