ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Σε σοκ οι Αμερικανοί

 Σε σοκ οι Αμερικανοί – Στα όρια της χρεοκοπίας η FEMA των έκτακτων αναγκών, μετά από επιδόματα 640 εκατ. σε μετανάστες

Αφού ξόδεψε 640 εκατομμύρια δολάρια σε μετανάστες και δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, η FEMA ξαφνικά «χρεοκόπησε»
 

Σε σοκ οι Αμερικανοί – Στα όρια της χρεοκοπίας η FEMA των έκτακτων αναγκών, μετά από επιδόματα 640 εκατ. σε μετανάστες

Σε σοκ βρίσκεται μεγάλο μέρος των Αμερικανών πολιτών, ειδικά οι πληγέντες από τον τυφώνα Helene, αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (Federal Emergency Management Agency - FEMA)… είναι στα όρια της χρεοκοπίας.
Οι πολιτικές της κυβέρνησης Biden – Harris έχουν αφήσει τη χώρα ευάλωτη.
Μεταξύ της αποστράγγισης του στρατηγικού αποθέματος πετρελαίου, της αποστολής εκατοντάδων δισεκατομμυρίων μετρητών και εξοπλισμού στην Ουκρανία (όπως οι ηλεκτρικοί μετασχηματιστές που χρειάζονται τώρα για τον τυφώνα Helene) και της FEMA που ξοδεύει 640 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τους μετανάστες, η υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης είναι τώρα «χρεοκοπημένη».
Και δεν έχει αρκετά χρήματα για να ξεπεράσει την εποχή των τυφώνων που συνήθως διαρκεί μέχρι τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με το AP, η υπηρεσία συνεργάζεται με πολιτείες για την εκτίμηση των ζημιών από τον τυφώνα Helene και παραδίδει γεύματα, νερό, γεννήτριες και άλλες κρίσιμες προμήθειες.
Η καταιγίδα έπληξε τη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια πέρασε σε πολλές πολιτείες στα νοτιοανατολικά, πλημμυρίζοντας πόλεις και σκοτώνοντας περισσότερους από 160 ανθρώπους.

Η διοίκηση δεν έχει αναφέρει ακόμη σχετικά με το πόσα επιπλέον χρήματα μπορεί να χρειαστεί η υπηρεσία, αλλά ήδη έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι το Κογκρέσο μπορεί να χρειαστεί να εγκρίνει ένα συμπληρωματικό νομοσχέδιο για τις δαπάνες αυτό το φθινόπωρο για να βοηθήσει τις πολιτείες στις προσπάθειες αποκατάστασης.
"Καλύπτουμε τις άμεσες ανάγκες με τα χρήματα που διαθέτουμε.
Περιμένουμε να χτυπήσει άλλος τυφώνας", είπε ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Alejandro Mayorkas, προσθέτοντας ότι "η FEMA δεν έχει τα κεφάλαια να αντεπεξέλθει στη σεζόν".
Και ενώ η διοίκηση στέλνει περισσότερα δισεκατομμύρια στην Ουκρανία, η αντιπρόεδρος Kamala Harris πρόσφερε μια αστεία βοήθεια 750 δολάρια στη FEMA για τα θύματα του τυφώνα.
Μέχρι στιγμής φέτος, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει:
- 24.400.000.000 δολάρια στην Ουκρανία.
- 11.300.000.000 δολάρια στο Ισραήλ.
- 1.950.000.000 δολάρια στην Αιθιοπία.
- 1.600.000.000 δολάρια στην Ιορδανία.
- 1.400.000.000 δολάρια στην Αίγυπτο.
- 1.100.000.000 δολάρια στο Αφγανιστάν.
- 1.100.000.000 δολάρια στη Σομαλία.
Από τον Απρίλιο, περισσότερα από 174 δισ. δολάρια δολάρια έχουν διατεθεί για να βοηθήσουν την Ουκρανία.
Συνολικά 640,9 εκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί για τη διατροφή, την ένδυση και τη στέγαση μη πολιτών.
Το Κογκρέσο παρείχε πρόσφατα χρηματοδότηση 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ταμείο ανακούφισης από καταστροφές της FEMA ως μέρος ενός νομοσχεδίου βραχυπρόθεσμων κρατικών δαπανών για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το AP.
Το νομοσχέδιο φέρεται να «έδωσε στη FEMA ευελιξία να αντλήσει τα χρήματα πιο γρήγορα όσο χρειάζεται».
Ο Mayorkas ισχυρίστηκε ότι η FEMA μπόρεσε να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των Αμερικανών σε κοινότητες που καταστράφηκαν από τον τυφώνα, ωστόσο σύμφωνα με πολλές αναφορές, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει προσφέρει ελάχιστη έως καθόλου βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια