ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Διαρκής τρόμος και στις αγορές καθώς ο Warren Buffett ξεφορτώνει μετοχές

 

Διαρκής τρόμος και στις αγορές καθώς ο Warren Buffett ξεφορτώνει μετοχές (Bank of America) και συγκεντρώνει μετρητά ($278 billion) ενώ κάτι τρέχει με τη Nvidia

Η απάτη με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι η επόμενη μεγάλη «βιομηχανία ανάπτυξης»

Ας ξεκινήσουμε ως εξής>

Ο Warren Buffett λοιπόν πούλησε επιπλέον 982 εκατομμύρια δολάρια μετοχών της Bank of America Corp. καθώς ο όμιλός του συνεχίζει να συρρικνώνει τις επενδύσεις του στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ τη στιγμή που η εταιρία.

Η Berkshire Hathaway Inc. του έχει περιορίσει το μερίδιο κατά σχεδόν 13% συνολικά σε μια σειρά πωλήσεων από τα μέσα Ιουλίου, δημιουργώντας έσοδα 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Berkshire αποκάλυψε τις τελευταίες πωλήσεις σε μια κανονιστική κατάθεση αργά την Τρίτη, με λεπτομέρειες για τις πωλήσεις στις 23, 26 και 27 Αυγούστου. Στο μεταξύ τα μετρητά της Berkshire Hathaway Inc ξεπερνάνε τα $278 billion με την αποτίμηση της εταιρίας να αγγίζει το 1 τρις!

Η Bank of America Corp. (BAC) είναι μία από τις κορυφαίες τράπεζες στις ΗΠΑ και ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στον κόσμο. Προσφέρει μια σειρά από χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών ταμιευτηρίου, καταθέσεων, στεγαστικών δανείων, διαχείρισης μετρητών και περιουσίας, επενδυτικών κεφαλαίων, ασφάλισης και πολλά άλλα.

Η Bank of America λειτουργεί μέσω τεσσάρων βασικών επιχειρηματικών τομέων: Καταναλωτική Τραπεζική. Παγκόσμια Διαχείριση Πλούτου & Επενδύσεων. Παγκόσμια τραπεζική; και παγκόσμιες

 αγορές.

Οι κορυφαίοι μέτοχοι της Bank of America είναι οι Paul F. Donofrio, Brian T. Moynihan, Geoffrey S. Greener, Berkshire Hathaway Inc. (BRK.B), Vanguard Group Inc. και BlackRock Inc. (BLK).

Τα καθαρά έσοδα και έσοδα της Bank of America για 12 μήνες είναι 26,5 δισεκατομμύρια και 98,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι περίπου 267 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα οικονομικά στοιχεία είναι του Φεβρουαρίου 2024.

Και τώρα ανεβάζουμε αδρεναλίνη>

justdario>Τι συμβαίνει με τη Nvidia;

Η πρόβλεψη πωλήσεων της Nvidia δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες. Η εταιρεία αποκαλύπτει επίσης εμπόδια με το νέο της chip Blackwell

Οι μετοχές διολισθαίνουν μετά από τεράστια αύξηση φέτος.

Η Nvidia Corp., η εταιρεία κατασκευής chip στην καρδιά της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης, έδωσε μια πρόβλεψη εσόδων που υπολείπεται ορισμένων από τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, πυροδοτώντας την ανησυχία ότι η εκρηκτική ανάπτυξή της μειώνεται.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου θα είναι περίπου 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Αν και οι αναλυτές είχαν προβλέψει 31,9 δισεκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο, οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν έως και 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία σηματοδότησε επίσης ότι εργαζόταν σε εμπόδια παραγωγής με το πολυαναμενόμενο νέο της chip Blackwell, επιβαρύνοντας τη μετοχή της Nvidia στις καθυστερημένες συναλλαγές.

Στοιχηματίζω ότι έχετε την αίσθηση του «Deja’ Vu». Ναι, αυτό είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο για το οποίο μιλάμε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και έχει στο επίκεντρό του το δίδυμο NVIDIA-MICROSOFT-σχολίαζε στην αποκαλυπτική ανάλυσή του ο ιστότοπος justdario.com πριν η Nvidia δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματά της.

-Αυτό επισήμανα τον Νοέμβριο του περασμένου έτους στο “$NVDA (PONZI) “LIES” UNDER $NVDA NOSE”:

«Εάν η NVIDIA τα πηγαίνει τόσο καλά, γιατί οι «Απαιτήσεις λογαριασμών» της εκτινάχθηκαν κατά 1.637% στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο ίδιο χρονικό διάστημα μεταξύ 2022 και 2023 που εξετάζουμε.

Δεν είναι επειδή πουλάτε πράγματα για τα οποία οι πελάτες δεν πληρώνουν;»

«Αν η NVIDIA τα πάει τόσο καλά, γιατί το απόθεμά της παρέμεινε το ίδιο; Όταν πουλάτε τόσα πολλά αγαθά και συνεχίζετε να κάνετε κράτηση για εκπληκτικές μελλοντικές παραγγελίες, θα πρέπει να υπάρχει μια φυσιολογική αύξηση στο απόθεμα, σωστά; Λοιπόν, όχι στην περίπτωση της NVIDIA προφανώς.”

Έχω μια ερώτηση σε αυτό το σημείο, γιατί η Nvidia επέλεξε πριν από λίγο καιρό να συνεργαστεί πρώτα με τον SMCI, έναν ελάχιστα γνωστό παίκτη στον χώρο που είχε ήδη πιαστεί να εξαπατά από την SEC, αντί για μεγαλύτερους όπως η Dell, η HP ή η Seagate;

Ας μην είμαστε τόσο αφελείς αν πιστεύουμε ότι επειδή οι CEO της NVIDIA και της SMCI είναι Ταϊβανέζοι, ο μεγαλύτερος αδερφός ήθελε να βοηθήσει το μικρό του. Συνδυάζοντας την έρευνά μου και το Hindenburg, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να καταλάβουμε ότι η NVIDIA χρειαζόταν έναν φίλο που ήταν συνηθισμένος στη σκιερή πρακτική του γεμίσματος καναλιών όπως αυτοί. Φανταστείτε να ισχυρίζεστε ότι παραδίδετε χιλιάδες και χιλιάδες GPU χωρίς υποδομή που θα μπορούσε να τις υποστηρίξει τουλάχιστον θεωρητικά…

Προσπάθησα να εστιάσω σε μια περίεργη σύμπτωση (ευφημισμό) μεταξύ αυτού που έκανε η NVIDIA στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και σήμερα. Και στις δύο περιπτώσεις, η εταιρεία κατέγραψε απότομη αύξηση εσόδων και παραδόξως υψηλά περιθώρια, αλλά δεν έδειξε σημάδια αύξησης των δαπανών προς τους προμηθευτές της, ιδιαίτερα την TSMC, στην οποία η εταιρεία εκχωρεί το 100% της παραγωγής GPU της.

Τι αποκάλυψε ο Hindenburg για το SMCI;

2018: «Μια παραγγελία της SEC ανέφερε ότι η εταιρεία «επιτάχυνε ακατάλληλα την αναγνώριση και αναφορά εσόδων» με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης εσόδων πριν από την παράδοση αγαθών, της αποστολής αγαθών πριν από καθορισμένες ημερομηνίες παράδοσης, της αποστολής ημιτελών και λανθασμένων εμπορευμάτων στους πελάτες και της ακατάλληλης αλλαγής των όρων αποστολής. μεταξύ άλλων μεθόδων»

Σήμερα: «Μια αγωγή του Απριλίου 2024, που ασκήθηκε από τον πρώην επικεφαλής των παγκόσμιων υπηρεσιών, Bob Luong, ισχυρίζεται ότι η Super Micro συνέχισε να εμπλέκεται σε παραποιημένη αναγνώριση εσόδων μετά την εγγραφή του στο χρηματιστήριο το 2020.

Η καταγγελία αναφέρει συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ότι:

Τα έσοδα κατανεμήθηκαν λανθασμένα σε πωλήσεις υλικού και όχι σε υπηρεσίες, το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2020, προκειμένου να ενισχυθούν τεχνητά τα αναφερόμενα περιθώρια κέρδους.
Τα έσοδα καταγράφηκαν πρόωρα ακόμη και όταν ο εξοπλισμός δεν μπορούσε να παραδοθεί και να εγκατασταθεί για τους πελάτες.
Τα έσοδα δεσμεύτηκαν πρόωρα ακόμα και όταν τα προϊόντα ήταν ελαττωματικά ή δεν ήταν έτοιμα προς πώληση».

Επομένως, η “ταχεία αναγνώριση εσόδων” δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που κάνουν τόσο η SMCI όσο και η NVIDIA; Φυσικά, είναι, ίσως επειδή κάθονται ακριβώς στο ίδιο σκάφος.

Αυτό μόλις δημοσίευσε η Wall Street Journal> “Οι μηχανικοί της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας έχουν μυστικά πρόσβαση σε απαγορευμένα chip Nvidia” με μια μικρή καθυστέρηση 3 μηνών από τότε που δημοσίευσα το “The DARK CORNERS OF NVIDIA 10-Q REVEAL THE EXTENT OF THE NVIDIA FRAUD”.

Σήμερα:

«Η Super Micro δημοσιεύει μια πολιτική ελέγχου εξαγωγών στον ιστότοπό της, αλλά, από τα μέσα Αυγούστου 2024, δεν είχε ενημερώσει το έγγραφο από το 2020, παρά τους κανονισμούς που αλλάζουν γρήγορα. Δεν περιλαμβάνει ούτε τη Ρωσία ούτε την Κίνα στον κατάλογο των χωρών που υπόκεινται επί του παρόντος στις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ή υπό αυστηρό έλεγχο.

«Αλλά τα προϊόντα Super Micro έχουν αποσταλεί στη Ρωσία σε όγκους μεγαλύτερους από ποτέ από την εισβολή στην Ουκρανία, με βάση την ανάλυσή μας για περισσότερες από 45.000 συναλλαγές εισαγωγών και εξαγωγών που παρέχονται από τον εμπορικό συνεργάτη Tradesparq.

«Πριν από τον πόλεμο, μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2020 και 23 Φεβρουαρίου 2022 – η τελευταία ημερομηνία που η Super Micro δήλωσε ότι έκλεισε έσοδα για πωλήσεις στη Ρωσία – 60,7 εκατομμύρια δολάρια προϊόντων Super Micro εξήχθησαν στη Ρωσία είτε απευθείας από τη Super Micro είτε από τρίτο συμβαλλόμενων εξαγωγέων, ανά διαθέσιμα δεδομένα Tradesparq.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 30 Ιουνίου 2024 – το τέλος του οικονομικού έτους της Super Micro – οι εξαγωγές προϊόντων Super Micro στη Ρωσία αυξήθηκαν. Περίπου 210 εκατομμύρια δολάρια προϊόντων Super Micro απεστάλησαν στη Ρωσία εκείνη την περίοδο – κατά προφανή παράβαση των απαγορεύσεων εξαγωγών των ΗΠΑ – ανά Tradesparq».

«Η Super Micro φαίνεται να έχει σταματήσει τις άμεσες εξαγωγές, όπως αποκαλύφθηκε. Ωστόσο, 10 τρίτοι εξαγωγείς διαχειρίστηκαν τα δύο τρίτα των αποστολών στη Ρωσία και περισσότερες από 220 άλλες οντότητες – 3 φορές περισσότερες από ό,τι πριν από την εισβολή – χειρίστηκαν τις υπόλοιπες, ανά Tradesparq.

Οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς είχαν την έδρα τους στην Τουρκία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – όλες οι χώρες μεταφόρτωσης που προσδιορίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι αξίες εξαγωγής βασίζονται στη δηλωθείσα δασμολογητέα αξία. Τα πραγματικά έσοδα που παράγονται για τη Super Micro ή τους μεσάζοντες μπορεί να ήταν πολλαπλάσια υψηλότερα, δεδομένου ότι οι τιμές της τεχνολογίας στη Ρωσία ενισχύονται λόγω της σπανιότητας εν μέσω βαρέων κυρώσεων και εκτίναξης των τιμών μέσω οδών εφοδιασμού στη μαύρη αγορά, ανά ΝΑΤΟ.
«Το ημερολογιακό έτος 2023, οι εξαγωγές προϊόντων Super Micro στη Ρωσία αυξήθηκαν στα 126,6 εκατομμύρια δολάρια – 9,6 φορές υψηλότερες από το 2021 – ανά δεδομένα Tradesparq. Αυτή η αξία ισοδυναμούσε με το 4,9% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων της Super Micro, εξαιρουμένων των ΗΠΑ, στο ημερολόγιο του 2023, ανά αρχειοθέτηση.
«Τουλάχιστον 46 εταιρείες που χειρίζονταν προϊόντα Super Micro στη Ρωσία βρίσκονται τώρα υπό κυρώσεις OFAC ή σε λίστες παρακολούθησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ»

Ο Warren Buffett  δεν μοιάζει να εμπιστεύται την ηλιακή ενέργεια και τη τεχνητή νοημοσύνη

Σάββατο 4 Μαίου 2024

Ήταν ένα κρύο και βροχερό πρωινό στην Omaha, όπου δεκάδες χιλιάδες παρευρισκόμενοι συνέρρευσαν στην αρένα του CHI Health Center Omaha για να ακούσουν τον Warren Buffett στην ετήσια συνέλευση της Berkshire Hathaway, του λεγόμενου «Woodstock for Capitalists» το πρωί του Σαββάτου.

Το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η Berkshire έλαβε εμπιστευτική μεταχείριση για να διατηρήσει εμπιστευτικά τα στοιχεία μιας ή περισσότερων από τις μετοχές της.

Πολλοί υπέθεσαν ότι η μυστική αγορά θα μπορούσε να είναι μια τραπεζική μετοχή, καθώς η βάση κόστους του ομίλου για μετοχές «τράπεζες, ασφάλειες και χρηματοδότηση» αυξήθηκε κατά 3,59 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με ξεχωριστές καταθέσεις της Berkshire.

Είναι σχετικά σπάνιο για την Berkshire να ζητήσει μια τέτοια θεραπεία. Η τελευταία φορά που κράτησε μια αγορά εμπιστευτική ήταν όταν αγόρασε τη Chevron και την Verizon

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett στην ετήσια συνεδρίασης της εταιρείας στο Health Center Omaha – Omaha’s Convention Center and Arena.

Εδώ είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία>

Το απόθεμα μετρητών της Berkshire Hathaway διογκώνεται στα 188,99 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Berkshire παρακολουθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά πιστεύει ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος

Warren Buffett: Η ηλιακή ενέργεια δεν θα είναι ποτέ η μόνη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Warren Buffett είπε ότι η ανανεώσιμη ενέργεια παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί.

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που χρειάζονται απλώς ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», είπε στο «Oracle of Omaha».

«Η κόρη μου το μισεί όταν χρησιμοποιώ αυτό το παράδειγμα, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις μωρό σε έναν μήνα αφήνοντας εννέα γυναίκες έγκυες».

Αλλά ο Buffett είπε επίσης ότι η ηλιακή ενέργεια δεν θα είναι ποτέ η μόνη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Greg Abel, πρόεδρος της ενεργειακής επιχείρησης της Berkshire, είπε επίσης ότι η αξιοπιστία και η οικονομική προσιτότητα είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου.

Warren Buffett: Μην αισθάνεστε άβολα με κανέναν τρόπο να βάλουμε τα χρήματά μας στον Καναδά

Ο Warren Buffett άφησε να εννοηθεί ότι ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων αξιολογούσε μια πιθανή επενδυτική ευκαιρία βόρεια των συνόρων.

«Δεν νιώθουμε άβολα με κανέναν τρόπο να βάλουμε τα χρήματά μας στον Καναδά. Στην πραγματικότητα, εξετάζουμε πραγματικά ένα πράγμα τώρα», είπε ο Buffett.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire δεν αποκάλυψε ποια ήταν η επένδυση και αν ήταν δημόσια ή ιδιωτική.

Προχωρώντας στη συνάντηση, υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το ποιες επενδύσεις χτίζει η Berkshire. Η εταιρεία έχει λάβει εμπιστευτική μεταχείριση σχετικά με ένα μυστηριώδες μερίδιο που αγόραζε τα τελευταία τρία τρίμηνα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο Warren Buffett είπε ότι ο Charlie Munger ήταν ένας αξιόπιστος επιχειρηματικός συνεργάτης, αλλά ήταν επίσης σε θέση να αναζητήσει αλλού για προσωπική υποστήριξη.

«Εμπιστεύομαι απόλυτα τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου», είπε ο Buffett. «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους ρωτάω τι μετοχές να αγοράσω».

“I trust my children and my wife totally. But that doesn’t mean I ask them what stocks to buy.”

«Όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων, δεν υπήρχε κανένας καλύτερος στον κόσμο για να μιλήσεις για πολλές, πολλές δεκαετίες από τον Charlie», είπε. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μίλησα σε άλλους ανθρώπους».

Ωστόσο, «αν δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου, δεν θα το είχα κάνει», είπε σχετικά με τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. «Έτσι, σε κάποιο βαθμό, μιλάω στον εαυτό μου για επενδύσεις».

Ο Buffett αποκάλεσε τον Munger απροσδόκητα ειλικρινή, γι’ αυτό και έγινε βασικός σύντροφος. Αυτό ισχύει τόσο για τη δουλειά όσο και για την προσωπική του ζωή, πρόσθεσε ο Buffett.

«Όταν το καταλαβαίνεις αυτό στη ζωή σου, αγαπάς αυτούς τους ανθρώπους και ξεχνάς τους υπόλοιπους», είπε.

-Η απάτη με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι η επόμενη μεγάλη «βιομηχανία ανάπτυξης»

 

Ο Buffett είπε ότι η απάτη με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι η επόμενη μεγάλη «βιομηχανία ανάπτυξης», παρομοιάζοντας την τεχνολογία με πυρηνικά όπλα με τις δυνατότητές της για μεγάλες αλλαγές.

Το “Oracle of Omaha” είπε ότι δεν “ξέρει τίποτα” για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά αφηγήθηκε μια πρόσφατη συνάντηση με μια εικόνα του εαυτού του που δημιουργήθηκε από AI στην οθόνη που τον έκανε νευρικό για την τεχνολογία.

«Όταν σκέφτεστε τις πιθανότητες να εξαπατήσετε ανθρώπους, αν μπορείτε να αναπαράγετε εικόνες που δεν μπορώ καν να τις πω, που λένε, «Χρειάζομαι χρήματα», όπως η κόρη σας, «Μόλις είχα ένα τροχαίο, χρειάζομαι 50.000 $Εννοώ ότι η απάτη ήταν πάντα μέρος της αμερικανικής σκηνής, αλλά αυτό θα με έκανε, αν ενδιαφερόμουν να επενδύσω στην απάτη, θα είναι η αναπτυσσόμενη βιομηχανία όλων των εποχών», είπε σε ένα πλήθος επενδυτών στην ετήσια έκθεση της Berkshire.

-Είπα ότι αφήσαμε το τζίνι να βγει από το μπουκάλι όταν αναπτύξαμε πυρηνικά όπλα…

Όταν ρωτήθηκε γιατί η Berkshire μείωσε τη θέση της στην Apple, ο Buffett δικαιολόγησε ότι ήταν για φορολογικούς λόγους μετά από σημαντικά κέρδη στην επένδυση και όχι για οποιαδήποτε κρίση για τη μακροπρόθεσμη άποψή του για τη μετοχή.

Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, οι συμμετοχές της Berkshire της Apple μειώθηκαν. Το τέταρτο τρίμηνο, πούλησε περίπου 10 εκατομμύρια μετοχές της Apple (μόλις το 1% του τεράστιου μεριδίου της). Στη συνέχεια, το πρώτο τρίμηνο, φαίνεται ότι η Berkshire πούλησε άλλα 116 εκατομμύρια μετοχές.

Αυτό βασίζεται στην αποκάλυψη ότι το μερίδιο της Berkshire στην Apple αξίζει περίπου 135,4 δισεκατομμύρια δολάρια, που θα ήταν περίπου 790 εκατομμύρια μετοχές, ή μείωση 13% στην επένδυσή της.

Οι πωλήσεις του Buffett προκάλεσαν έκπληξη για μερικούς, καθώς έχει γίνει τόσο μεγάλος θαυμαστής του κατασκευαστή iPhone, αποκαλώντας μάλιστα τη δεύτερη πιο σημαντική επιχείρησή του μετά το σύμπλεγμα ασφαλιστικών εταιρειών της Berkshire. Επιπλέον, η τελευταία φορά που ο Buffett περιόρισε αυτό το μερίδιο ήταν στα τέλη του 2020 και το αποκάλεσε «μάλλον λάθος».

Η κίνηση θα μπορούσε να προκληθεί από ανησυχίες αποτίμησης. Η Apple σημείωσε ράλι 48% το 2023, αποτελώντας το 50% του χαρτοφυλακίου της Berkshire στο αποκορύφωμά της.

Είπε επίσης ότι θα μπορούσε να συνδεθεί με την άποψή του ότι οι φορολογικοί συντελεστές ενδέχεται να αυξάνονται για να χρηματοδοτηθεί ένα αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

«Δεν με ενοχλεί καθόλου να γράψω αυτήν την επιταγή — και θα ήλπιζα πραγματικά με όλα όσα έκανε η Αμερική για όλους εσάς, δεν θα πρέπει να σας ενοχλεί που το κάνουμε εμείς — και αν το κάνω στα 21 % φέτος και θα το κάνουμε λίγο μεγαλύτερο ποσοστό αργότερα, δεν νομίζω ότι θα σας πειράξει το γεγονός ότι πουλήσαμε λίγη Apple φέτος», είπε ο Buffett.

«Αυτή είναι η ιστορία του γιατί έχουμε την American Express, η οποία είναι μια υπέροχη επιχείρηση», είπε ο Buffett. «Έχουμε την Coca-Cola, η οποία είναι μια υπέροχη επιχείρηση. Και είμαστε κάτοχοι της Apple, η οποία είναι μια ακόμη καλύτερη επιχείρηση, και θα είμαστε κάτοχοι, εκτός αν συμβεί κάτι πραγματικά εξαιρετικό, θα κατέχουμε την Apple και την American Express και την Coca-Cola».

Επισήμανε επίσης τη συσσώρευση 571 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας, αποφεύγοντας αυτές τις αδιόρθωτες ολισθήσεις, πολύ μπροστά από τη δεύτερη JPMorgan

“Αυτό δείχνει τι μπορεί να γίνει – πραγματικά, χωρίς θαύματα – εάν εξοικονομήσετε χρήματα με την πάροδο του χρόνου”, είπε.

Ο Warren Buffett είπε ότι η Berkshire έχει αποφύγει να κάνει «μοιραίες» επιλογές στις πολλές σημαντικές αποφάσεις που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια.

«Μερικές φορές, κάναμε πράγματα που ήταν μεγάλα λάθη», είπε. «Αλλά ποτέ δεν πλησιάζουμε σε μοιραία λάθη».

Και «πότε πότε», είπε, έκαναν κάτι που «πραγματικά λειτουργεί».

Ο Buffett λέει ότι το μερίδιο μετρητών μπορεί να φτάσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια

«Τα μετρητά και τα γραμμάτια του Δημοσίου μας ήταν 182 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του τριμήνου και νομίζω ότι είναι μια δίκαιη υπόθεση ότι πιθανότατα θα είναι περίπου στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος αυτού του τριμήνου», είπε ο Buffett.

«Θα θέλαμε να το ξοδέψουμε, αλλά δεν θα το ξοδέψουμε αν δεν πιστεύουμε ότι κάνουν κάτι που έχει πολύ μικρό κίνδυνο και μπορεί να μας βγάλει πολλά χρήματα», πρόσθεσε.

Ο Warren Buffett αποκάλεσε τον Charlie Munger τον «αρχιτέκτονα της Berkshire» στο τέλος ενός συγκινητικού, ενίοτε χιουμοριστικού, κινηματογραφικού αφιερώματος στον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του. Ο Munger πέθανε πέρυσι σε ηλικία 99 ετών, λίγες εβδομάδες πριν από τα 100α γενέθλιά του.

Η μικρού μήκους ταινία περιγράφει τη ζωή του Charlie Munger, συμπεριλαμβανομένης της ζωής του στην Οmaha της Νεμπράσκα, όπου ο ίδιος και ο Buffett γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μόλις δύο μίλια από την αρένα που πραγματοποιείται η ετήσια συνάντηση της Berkshire. Παρουσίασε επίσης ένα μοντάζ πολλών από τα σύντομα αστεία για τα οποία ο επενδυτής είχε γίνει γνωστός όλα αυτά τα χρόνια. Σε μια συνάντηση το 2015, είπε: «Warren, αν οι άνθρωποι δεν έκαναν τόσο συχνά λάθος, δεν θα ήμασταν τόσο πλούσιοι».

 https://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια