ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Πρέπει να κολλήσω το ασφαλιστήριο στο παρμπρίζ;

 Car Insurance 3

Ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου πρέπει να έχει μαζί του ορισμένα επίσημα έγγραφα για να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμος. Μήπως ορισμένα από αυτά πρέπει να είναι τοποθετημένα σε κάποιο εμφανές σημείο;

Πρέπει να κολλήσω το ασφαλιστήριο στο παρμπρίζ; -Τι προβλέπει ο νόμος

Για να κυκλοφορήσει στο δρόμο ένας οδηγός, θα πρέπει να έχει μαζί του ορισμένα έγγραφα, όπως για παράδειγμα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται αυστηρά η οδήγηση ενός ανασφάλιστου οχήματος, για ευνόητους λόγους, και σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία οι κυρώσεις μπορεί να είναι πολύ αυστηρές.

Car Insurance 1

Εδώ και μερικά χρόνια, οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν στέλνουν σε έντυπη μορφή ασφαλιστήριο συμβόλαιο, μιας και το λαμβάνουμε ψηφιακά. Αυτό εξοικονομεί χρήματα και μειώνει τη χρήση χαρτιού και μελανιού, μια λύση που είναι και πιο οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον. Εάν βέβαια θέλει ο ασφαλισμένος, μπορεί να το τυπώσει σε δεύτερο χρόνο.

Τι πρέπει να κάνετε όμως εάν εξακολουθείτε να έχετε το αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας; Πρέπει οπωσδήποτε να το αφαιρέσετε ή μπορεί να το αφήσετε εκεί για γνώση των αρχών σε περίπτωση που απουσιάζετε;

Car Insurance 5

Το αυτοκόλλητο δεν είναι πλέον υποχρεωτικό, γιατί η αστυνομία μπορεί πλέον να ελέγξει την ασφάλεια ενός οχήματος μέσω του ηλεκτρονικού φακέλου του ασφαλισμένου οχήματος. Παρόλα αυτά, ορισμένοι οδηγοί διστάζουν να αφαιρέσουν το ασφαλιστήριο από το παρμπρίζ τους. Για κάποιους, είναι μια «καθιερωμένη» συνήθεια, ενώ κάποιοι άλλοι το θεωρούν ως μια πρόσθετη απόδειξη σε περίπτωση ελέγχου.

Τι αναφέρει όμως η νομοθεσία για την συγκεκριμένη κίνηση; Στην πραγματικότητα, τίποτα το συγκεκριμένο. Επομένως, είναι απολύτως επιτρεπτό να κρατήσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ψηφιακή μορφή και όχι έντυπη, για κάποιον πιθανό έλεγχο.

Car Insurance 2

Τους τελευταίους μήνες όμως, υπάρχει μια σύγχυση ως προς τα ηλεκτρονικής μορφής ασφαλιστήρια, για το αν θα πρέπει να εκτυπώνονται ή όχι. Ο νόμος ορίζει να υπάρχει ασφαλιστήριο σε ισχύ, χωρίς να κάνει διακρίσεις στη μορφή που θα είναι αυτό (είτε εκτυπωμένο σε χαρτί είτε σε ηλεκτρονική μορφή).

Το πρόβλημα πολλές φορές εντοπίζεται κατά την διάρκεια ελέγχου της της Τροχαίας και κυρίως στην επαρχία, καθώς από ορισμένα μεμονωμένα όργανα αυτής υπάρχει "άρνηση" να δεχθούν τις νέες τεχνολογίες, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ενημερωθεί από την υπηρεσία τους πολλές φορές για το θέμα αυτό.

Car Insurance 4

Εξάλλου, ακόμα και να μην έχετε κανένα αποδεικτικό μαζί σας, η Τροχαία μπορεί να συνδεθεί επιτόπου στη βάση δεδομένων που τηρεί το Επικουρικό Κεφάλαιο και να ελέγξει αν το όχημα σας είναι όντως ασφαλισμένο ή όχι.

Εν κατακλείδι, αρκεί να έχετε μαζί σας κάποιο αποδεικτικό ότι έχετε πληρώσει τα ασφάλιστρα και ότι υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ. Το αν θα έχετε το ασφαλιστήριο εκτυπωμένο σε χαρτί ή σε ηλεκτρονική μορφή (π.χ σε ηλεκτρονικό αρχείο στο κινητό σας ή στο ψηφιακό πορτοφόλι) αυτό είναι στην επιλογή του καθενός και σε έλεγχο της Τροχαίας θα πρέπει να γίνει αποδεκτό, εφόσον είναι νόμιμο.

https://www.carandmotor.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια