ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Τα κουνούπια σε εντοπίζουν με υπέρυθρες

κουνούπια υπέρυθρη υπερήθρων
 

Τα κουνούπια σε εντοπίζουν με υπέρυθρες: Πώς μπορείς να τα ξεγελάσεις

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα κουνούπια χρησιμοποιούν αισθητήρες υπερύθρων στις κεραίες τους για να εντοπίσουν τη λεία τους, δηλαδή εμάς.

Από
Αιμίλιος Γραφάκης

Οι κουνουπιέρες δεν φαίνεται να είναι αρκετές για να μας προστατεύσουν από τα κουνούπια, που μας εντοπίζουν με τρόπους πιο έξυπνους απ’ ό,τι φανταζόμασταν. Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα κουνούπια χρησιμοποιούν αισθητήρες υπερύθρων στις κεραίες τους για να εντοπίσουν τη λεία τους, δηλαδή εμάς.

Όπως φαίνεται, τα κουνούπια αντιδρούν όχι μόνο στο διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε και στις οσμές του σώματός μας, αλλά και στην θερμοκρασία του δέρματος, που λειτουργεί σαν “νέον” πινακίδα για το γεύμα τους. Μεταξύ άλλων, το Aedes aegypti, το κουνούπι που μεταφέρει ασθένειες όπως ο κίτρινος πυρετός, χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνική για να μας βρει με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η έρευνα έδειξε πως όταν το διοξείδιο του άνθρακα και οι οσμές συνδυάζονται με την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το σώμα μας, η έλξη που νιώθουν τα κουνούπια διπλασιάζεται. Τα καλά νέα είναι ότι με πιο χαλαρά ρούχα μπορούμε να κρυφτούμε από την υπέρυθρη όραση των κουνουπιών, ενώ στο μέλλον, ίσως δούμε και πιο εξελιγμένες παγίδες που θα εκμεταλλεύονται αυτή τη γνώση για την προστασία μας.

κουνούπια υπέρυθρη υπερήθρων

Πέθανε μετά το τσίμπημα κουνουπιού από σπάνια ιογενή εγκεφαλίτιδα

https://techmaniacs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια