ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Ασύρματος στους σιδηρόδρομους του Νίκολα Τέσλα

 

Ασύρματος στους σιδηρόδρομους
του Νίκολα Τέσλα
 
New York Times
 
Ο Νίκολα Τέσλα Λέει ότι Είναι Απόλυτα Πρακτικό και Σύντομα Θα Είναι Σε Χρήση.
Προς τον συντάκτη των New York Times:
Κανένα επιχείρημα δεν χρειάζεται για να δείξει ότι οι σιδηρόδρομοι προσφέρουν ευκαιρίες για επωφελής χρήση ενός πρακτικού ασύρματου συστήματος. Χωρίς αμφιβολία, το ευρύτερο πεδίο εφαρμογής του είναι η μεταφορά στα τρένα τέτοιων γενικών πληροφοριών που είναι απαραίτητη για να κρατήσουν τον ταξιδιώτη σε επαφή με τον κόσμο. Στο άμεσο μέλλον ένας τηλεγραφικός εκτυπωτής ειδήσεων, ένα χρηματιστήριο, ένα τηλέφωνο και άλλες αδελφές συσκευές θα αποτελούν τμήματα του κανονικού ασύρματου εξοπλισμού μιας σιδηροδρομικής αμαξοστοιχίας. Η επιτυχία σε αυτόν τον τομέα είναι ακόμα πιο σίγουρη, καθώς το νέο δεν είναι ανταγωνιστικό, αλλά, αντίθετα, πολύ χρήσιμο για το παλιό. Οι τεχνικές δυσκολίες ελαχιστοποιούνται με την απασχόληση πομπού του οποίου η αποτελεσματικότητα είναι ανεμπόδιστη από απόσταση.
Ενόψει των μεγάλων απωλειών ζωών και περιουσιών, χρειάζονται επειγόντως βελτιωμένες συσκευές ασφαλείας στα αυτοκίνητα. Αλλά μετά από προσεκτική έρευνα θα διαπιστωθεί ότι η προοπτική προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι πολύ ελπιδοφόρα για την ασύρματη τέχνη. Καταρχάς οι σιδηρόδρομοι αλλάζουν ραγδαία σε ηλεκτρική κινητική ενέργεια και σε όλες τις περιπτώσεις οι γραμμές γίνονται διαθέσιμες για τη λειτουργία όλων των ειδών συσκευών σηματοδότησης, εκ των οποίων το τηλέφωνο είναι μακράν το σημαντικότερο. Αυτή η πολύτιμη βελτίωση οφείλεται στον καθηγητή. Τζέι. Ο Paley, που το παρουσίασε στη Γερμανία πριν από οκτώ χρόνια. Δίνοντας τη δυνατότητα στον μηχανικό ή τον οδηγό οποιασδήποτε αμαξοστοιχίας να καλέσει οποιαδήποτε άλλη αμαξοστοιχία ή σταθμό κατά μήκος της τροχιάς και να λαμβάνει πλήρη και αδιάφορη ενημέρωση, η ευθύνη των συγκρούσεων και άλλων ατυχημάτων θα μειωθεί σημαντικά. Η κοινή γνώμη πρέπει να επιβάλει την άμεση υιοθέτηση αυτής της εφεύρεσης.
Εκείνοι οι δρόμοι που δεν σχεδιάζουν αυτή τη μεταμόρφωση θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ασύρματη μετάδοση για παρόμοιους σκοπούς, αλλά στο βαθμό που κάθε τρένο θα απαιτήσει εκτός από μια πλήρη ενδυμασία έναν ειδικό χειριστή, πολλοί δρόμοι μπορεί να προτιμήσουν να χρησιμοποιήσουν σύρμα, εκτός εάν μπορεί να τους προσφερθεί ασύρματο τηλέφωνο.
 
Νίκολα Τέσλα
Νέα Υόρκη, 25 Μαρτίου 1907
Φωτογραφία, τέχνη από:

Δεν υπάρχουν σχόλια