ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Γιατί το Autopilot της Tesla θα κάνει και παραβάσεις

 

Γιατί το Autopilot της Tesla θα κάνει και παραβάσεις

Η Tesla φέρεται να θέλει το σύστημα υποβοήθησης οδηγού να "οδηγεί σαν άνθρωπος και όχι σαν ένα ρομπότ που απλώς ακολουθεί τους κανόνες". Τι αποκάλυψαν εργαζόμενοι της φίρμας.

Αυτή είναι μια εξέλιξη με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι γνωστό πως η Tesla, εργάζεται πάνω στην εξέλιξη του συστήματος Autopilot, με απώτερο σκοπό να φτάσει στην πραγματικά αυτόνομη οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με έκθεση του Business Insider, η Tesla φέρεται να έδωσε κάποιες κατευθύνσεις στους ανθρώπους της που εργάζονται στο συγκεκριμένο project, που απέχουν από αυτό που θα περίμενε κανείς.

Κι αυτό, γιατί όπως ανέφερε στους τεχνικούς της, το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot θα πρέπει να αγνοεί τις οδικές πινακίδες που απαγορεύουν τις αναστροφές και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και τους κόκκινους σηματοδότες.

Η έκθεση βασίζεται σε συνεντεύξεις με 17 νυν και πρώην υπαλλήλους της Tesla, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την αξιολόγηση του feedback από πελάτες της εταιρείας, προκειμένου να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του Autopilot και να το κάνουν λιγότερο επιρρεπές σε λάθη.

"Να οδηγεί σαν άνθρωπος"

"Νομίζω ότι η κεντρική ιδέα είναι πως θέλουμε να το εκπαιδεύσουμε να οδηγεί όπως θα οδηγούσε ένας άνθρωπος, όχι σαν ένα ρομπότ που απλώς ακολουθεί τους κανόνες”, δήλωσε ένας πρώην εργαζόμενος στο Business Insider, αναφερόμενος στην πρόθεση της εταιρείας να εκπαιδεύσει το σύστημα να αγνοεί ορισμένες πινακίδες οδικής σήμανσης.

Είναι αυτονόητο ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά του αυτοκινήτου όταν είναι ενεργοποιημένο το Autopilot, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατυχήματα, παρόλο που το σύστημα διαθέτει δικλείδες ασφαλείας, όπως η παραχώρηση προτεραιότητας στην αντίθετη κατεύθυνση κυκλοφορίας και η πλήρης ακινητοποίηση σε περίπτωση εντοπισμού εμποδίου.

Τον περασμένο Ιούλιο, το Business Insider ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στους οποίους ανατέθηκε η αναβάθμιση του Autopilot, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στη διόρθωση των ελαττωμάτων που αντιμετώπιζε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk.

Έλεγχος στον χώρο εργασίας

Οι εργαζόμενοι της Tesla που μίλησαν στο Business Insider, δήλωσαν επίσης ότι ο χώρος εργασίας τους παρακολουθείται συνεχώς από κάμερες, ενώ υπάρχει λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στους υπολογιστές τους και παρακολουθεί την ταχύτητα και όσα πληκτρολογούν.

Ορισμένοι εργαζόμενοι φέρεται να ενημερώθηκαν ότι θα μπορούσαν να απολυθούν αν υπολείπονταν έστω και πέντε λεπτά από τον ελάχιστο χρόνο εργασίας των πέντε έως επτά ωρών, ανάλογα με την θέση που είχαν.

Όπως ανέφερε πρώην εργαζόμενος της Tesla, "θα μπορούσες να περνάς οκτώ ώρες την ημέρα για μήνες ολόκληρους, ελέγχοντας μέσα από χιλιάδες βίντεο, τη διαγράμμιση του δρόμου και το κρασπέδο”.

Πέρυσι, ένας κάτοικος της Καλιφόρνιας έκανε αγωγή στην Tesla, μετά την αποκάλυψη από το Reuters ότι υπάλληλοι της εταιρείας διακίνησαν ιδιωτικά βίντεο και φωτογραφίες, που καταγράφηκαν από τα αυτοκίνητα των πελατών της, μεταξύ 2019 και 2022.

Σύμφωνα με αρκετούς εργαζομένους, μετά τη σχετική έκθεση του Reuters, η Tesla περιόρισε την πρόσβαση και πρόσθεσε υδατογραφήματα σε ορισμένες από τις εικόνες, ώστε να εντοπίζει ευκολότερα ποιοι εργαζόμενοι μοιράζονταν τα βίντεο και τις φωτογραφίες.

https://www.topgeargreece.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια