Παγκόσμια ημέρα Ζυμαρικών η 25η Οκτωβρίου
Παγκόσμια ημέρα
Ζυμαρικών η 25η Οκτωβρίου
Γκόκλιες παραδοσιακό
ζυμαρικό*
Κάνεις
μια ζύμη με αλεύρι, νερό λίγη μαγιά. Αφήνεις το ζυμάρι να ξεκουραστεί. Κόβεις
το ζυμάρι και το ανοίγεις σε κορδόνι. Κόβεις με την ξύστρα δύο δάχτυλα μήκος
από το κορδόνι. Πιέζεις τα κομματάκια στον τρίφτη τα τραβάς με το δάχτυλο και
βγάζουν ένα σχέδιο. Βάζεις μέσα στην κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνεις μέσα
τις γκόκλιες. Τις βράζεις, τις σουρώνεις και τις βάζεις στα πιάτα. Ρίχνεις
μπόλικο τυρί μυζήθρα και βούτηρο ή λάδι.
*από
το Βιβλίο «Σμηλεύοντας τις μνήμες» του Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού
Μουσείου Βαρνάβα.
Post Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια