ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Φοροελεγκτικά μπλόκα με laptops

Φοροελεγκτικά μπλόκα με laptops


Με τα laptops ανά χείρας κυκλοφορούν από τη Δευτέρα οι φοροελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, που στοχεύουν κατ' αρχάς στην επώνυμη φοροδιαφυγή και σε κλάδους που παραδοσιακά κρύβουν τα εισοδήματά τους φυγαδεύοντάς τα στο εξωτερικό.
Με τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος Elenxis ξεκινάει πιλοτικά η διενέργεια προσωρινών ελέγχων ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων σε μια σειρά μεγάλων επιχειρήσεων. Οι ελεγκτές έχουν πλήρη εικόνα της ελεγχόμενης επιχείρησης, όπως φορολογικό μητρώο, ιστορικό παραβάσεων, ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτελέσματα διασταυρώσεων, εικόνα συμμετεχόντων φυσικών ή νομικών προσώπων, αριθμητικά και λοιπά δεδομένα δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, νόμιμα θεωρημένα βιβλία και στοιχεία, οχήματα κυριότητας της επιχείρησης και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σε ηλεκτρονική μορφή.
Το πρώτο βήμα έγινε προ δεκαημέρου με την επιλογή 10 επιχειρήσεων μέσω της αξιοποίησης των τεχνικών ανάλυσης και στόχευσης του Elenxis. Στη δεκαήμερη προθεσμία που τους δόθηκε για εθελοντική συμμόρφωση ορισμένοι εκ των επιχειρηματιών ανταποκρίθηκαν. Σε μια χαρακτηριστική περίπτωση υποβλήθηκε περιοδική δήλωση ΦΠΑ με φόρο πάνω από 600.000 ευρώ.
Ενδεικτικό είναι και το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους φοροφυγάδες κατά τη χθεσινή εκδήλωση κοπής της πίτας στο ΣΔΟΕ: «Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που θα τηρείται ο νόμος» και πρόσθεσε ότι θα τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει, σημειώνοντας «για εμένα αυτό αποτελεί αρχή, κανόνα και οδηγό πορείας».
Ο υπουργός προανήγγειλε την ενδυνάμωση του ΣΔΟΕ, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου και έστειλε μήνυμα στους εφοριακούς τονίζοντας ότι ο κλάδος ταλαιπωρείται από φαινόμενα και άτομα που δεν τιμούν το λειτούργημά τους και κατέληξε: «Οι περιπτώσεις των επιόρκων θα έρθουν στην επιφάνεια».
Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, τόνισε ότι «το 2011 θα βγουν στο φως και θα τελειώσουν περιπτώσεις μείζονος σημασίας», σημειώνοντας πως θα χτυπηθεί η επώνυμη φοροδιαφυγή και είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι πολιτικών προσώπων που έχουν εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=243885

Δεν υπάρχουν σχόλια