ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

«Πυρετός» διαβουλεύσεων στη Νομικ


Σκέφτονται να φύγουν, αλλά... μας τέλειωσε το κτίριο!

web only
27/01/2011  20:29

 
 
http://img.protothema.gr
 
 
Εντατικές διαπραγματεύσεις για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος, που δημιουργήθηκε με την άρνηση των μεταναστών απεργών πείνας να αποχωρήσουν από το καταληφθέν κτίριο της Νομικής Σχολής και να μεταφερθούν σε άλλο, προτεινόμενο από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, διεξάγονται ταυτόχρονα σε δύο «μέτωπα»: τόσο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ του υπουργού, Χρ. Παπουτσή, και εκπροσώπων των μεταναστών, όσο και στο κτίριο της Νομικής, όπου κατέφθασαν το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος και μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Οι μετανάστες έδειξαν να υπαναχωρούν και να δέχονται τη μετεγκατάσταση, αλλά υπό όρους. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, δεν κατέστη έως τώρα εφικτή η ικανοποιήση των αιτημάτων τους.

Δέχθηκαν να αποχωρήσουν, υπό τις προϋποθέσεις η εγκατάσταση και η παραμονή τους στο προτεινόμενο κτίριο να γίνει χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών και μαζί τους, μέσα στο νέο χώρο, να βρίσκονται και οι Κινήσεις Αλληλεγγύης. Υπό τους νέους όρους, ο ιδιοκτήτης του προτεινόμενου κτιρίου απέσυρε τη συμφωνία παραχώρησης και ξεκίνησε έρευνα αναζήτησης νέου κτιρίου.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται παράλληλα με τον αποκλεισμό ευρείας ακτίνας γύρω από τη Νομική Σχολή, αλλά και τον αποκλεισμό του Μετρό Πανεπιστημίου, που επιβλήθηκε από την Αστυνομία. Εντός του κλοιού και κυρίως στα Προπύλαια, παραμένουν κυρίως μέλη οργανώσεων αλληλεγγύης προς τους μετανάστες απεργούς.

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στη Νομική και τους πέριξ χώρους είναι το γεγονός ότι στα Προπύλαια διεξάγεται συνέδριο θεατρολογίας, οι συμμετέχοντες στο οποίο ειδοποιήθηκαν να διακόψουν.

Πολιτικός «πυρετός»

Στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή πραγματοποιείται «μαραθώνια» σύσκεψη, με αντικείμενο την αντιμετώπιση του θέματος. Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Για τις τελευταίες εξελίξεις και την κατάσταση γύρω από τις προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου να εγκαταλείψουν οι μετανάστες το κτίριο της Νομικής Σχολής, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης,σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης.

Επιπλέον, υπήρξε επικοινωνία με μεταναστευτικές οργανώσεις, στις οποίες διαμηνύθηκε πως πρόκειται για μεμονωμένο, «εντοπισμένο» περιστατικό, το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να επιλυθεί ειρηνικά και πως οι κινήσεις δεν αφορούν συνολικά στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, μετά την απόφαση της πρυτανείας για άρση του ασύλου, ζήτησε να μην ασκηθεί βία κατά των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική.

«Η κυβέρνηση έχει τρόπο και πρέπει να ικανοποιήσει τα άμεσα δίκαια αιτήματά τους» είπε η κα. Παπαρήγα, προειδοποιώντας ότι, «αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή κατά των θυμάτων μεταναστών, δεν θα έχει μόνο την ευθύνη γι' αυτήν την αποτρόπαια πράξη, αλλά και για τις συνολικές παρενέργειες που θα δημιουργήσει». 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, και αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Νομική, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του κόμματος, ότι «δεν είναι ώρα κριτικής και ώρα πολιτικής ομόνοιας απέναντι σε ένα πρόβλημα, που πρέπει να ελεγχθεί».

Κλειστή η Σόλωνος

Η οδός Σόλωνος έχει αποκλειστεί από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς και αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ τα πούλμαν που είχαν πάει να παραλάβουν τους μετανάστες, με εντολή του πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε άλλο χώρο, έφυγαν άδεια.

Αργά το απόγευμα, εκπρόσωπος των μεταναστών, μπροστά στην κάμερα του protothema.gr, προειδοποίησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή: «Αν κάνετε το λάθος και μπείτε μέσα, να φέρετε μαζί σας και φέρετρα. Δεν θα φύγουμε ζωντανοί από εδώ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια