ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Επανέφεραν την κληρονομιά άδειας φαρμακείου


Click Here

Έντυπη Έκδοση

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Επανέφεραν την κληρονομιά άδειας φαρμακείου


Υποχωρεί το υπουργείο Υγείας από την αρχική θέση του για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Η άρση της δυνατότητας κληρονομικής μεταβίβασης της άδειας του φαρμακοποιού που είχε προτείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος διαγράφεται και αναζητείται τώρα νέα πρόταση από τους φαρμακοποιούς προκειμένου το επάγγελμα να απελευθερωθεί.
Αυτό διεμήνυσαν χθες στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος. Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί δεν έχουν δημοσιοποιήσει κάποια πρόταση ή προτάσεις που συζητούν.
Δεν θέλουν απεργίες
Οι δύο άνδρες ανέφεραν επίσης ότι η κυβέρνηση δεν θέλει κινητοποιήσεις αλλά να βρεθεί λύση μέσα από τη δημόσια διαβούλευση για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Σε συνέντευξή του χθες στον «Real fm», ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «προτείναμε (σ.σ. στους φαρμακοποιούς) να μας δώσουν κάποιο ισοδύναμο με την έννοια της απελευθέρωσης μέτρο και βάλαμε στο τραπέζι εισαγωγικά το θέμα της κληρονομικότητας των αδειών. Δεν φάνηκε να το δέχονται. Αντ' αυτού προτείνανε άλλες λύσεις και μας είπαν ότι θα επανέλθουν».
Η επιχείρηση απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού είχε ξεκινήσει με το rebate 1%-8% (δηλαδή επιστροφή χρημάτων) προς τα ασφαλιστικά Ταμεία που περιλαμβάνεται στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Ωστόσο, αυτό ούτε για το υπουργικό συμβούλιο ούτε για την τρόικα είναι αρκετό για να θεωρείται ανοιχτό το επάγγελμα.

ΣΥΝ: Πρόσχημα το «άνοιγμα»

*«Πρόσχημα για τη μείωση των εισοδημάτων μιας μεγάλης κατηγορίας επαγγελματιών», θεωρεί ο Συνασπισμός το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
«Μετά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα, σειρά έχουν τώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μηχανικοί και οι δικηγόροι, στην προσπάθεια επιβολής από την κυβέρνηση της πιο ταξικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=236528

Δεν υπάρχουν σχόλια