ambient-chillout-melodies-vol1

https://www.mixcloud.com/johntsip/ambient-chillout-melodies-vol1/

Εκτακτες ειδήσεις

Φαρμάκι από τον δόκτορα για μισθούς και συντάξει

«ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ, ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ»

Φαρμάκι από τον δόκτορα για μισθούς και συντάξεις

Πέρα και από τη γραμμή των επιχειρησιακών συμβάσεων, που προωθεί η κυβέρνηση, τάχθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, υποστηρίζοντας πως «εξαιτίας της πτώσης της ανταγωνιστικότητας πρέπει να εξορθολογιστούν οι μισθοί και οι συντάξεις».
Ρουμελιώτης του ΔΝΤ και Στρος-Καν στη χθεσινή συζήτηση Ρουμελιώτης του ΔΝΤ και Στρος-Καν στη χθεσινή συζήτηση Τη θέση αυτή διατύπωσε κατά την αρχική του τοποθέτηση. Ακολούθησαν ερωτήσεις που του υπέβαλαν (δεδομένης της απουσίας των κομμάτων της Αριστεράς) οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής παράταξης, προεξάρχουσας της προέδρου της Επιτροπής, Βάσως Παπανδρέου, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Παραθέτουμε ενδεικτικά σημεία του διαλόγου:
Βάσω Παπανδρέου: «Υπογράψαμε ένα Μνημόνιο και μια δανειακή σύμβαση με την πλάτη στον τοίχο» είπε, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για συνταγή που επιβλήθηκε σε αρκετές χώρες χωρίς θετικά αποτελέσματα. «Εσείς που έχετε τεράστια εμπειρία, δεν γνωρίζατε ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει;», ρώτησε ζητώντας από τον διευθυντή του ΔΝΤ να απαντήσει εάν η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου επαρκεί.
Εφικτή η παράταση
Ντομινίκ Στρος-Καν: «Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ότι η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου ήταν σχετικώς βραχεία. Σε τόσο σύντομη χρονική περίοδο μάλλον είναι δυσχερές να αποπληρωθεί, οπότε είχαμε μιλήσει ευθύς εξ αρχής για παράταση αποπληρωμής. Φρονώ ότι τελικά θα υπάρξει διευθέτηση και διακανονισμός τέτοιος, ώστε να είναι εφικτή η επιμήκυνση» κατέληξε, απαντώντας ταυτόχρονα και στον Μ. Ανδρουλάκη που υπέβαλε παρόμοιες αιτιάσεις.
Βάσω Παπανδρέου: «Σας απασχολεί ότι διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός, αυξάνει η ανεργία, οι νέοι δεν πιστεύουν σε τίποτα. Τους έχουμε στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο, οι πλέον τολμηροί φεύγουν στο εξωτερικό».
Ντομινίκ Στρος-Καν: «Είναι ζήτημα που ανακύπτει σε πολλές χώρες όταν είναι αυξημένη η ανεργία και η Ελλάδα είχε παρόμοια βιώματα στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να δημιουργήσεις κίνητρα για να επιστρέψουν οι νέοι, μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση της ομαλότητας για να επανέλθουν».
Χρ. Σταϊκούρας (Ν.Δ.): «Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου θα καλύπτει ολόκληρο το ποσό ή αυτό που υπολείπεται; Το ΔΝΤ εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης νέου δανείου;».
Ντομινίκ Στρος-Καν: «Μπορούμε να κάνουμε επιμήκυνση χωρίς να θέσουμε νέους όρους». Περαιτέρω, δεν απάντησε.
Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ): «Χρειάζεται χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις. Είναι δυνατόν να προσελκύσει η χώρα ξένους επενδυτές όταν η φορολόγηση φτάνει στο 45%;».
Ντ. Στρος-Καν: «Αν δεν απατώμαι, μειώθηκε ο φορολογικός συντελεστής, αλλά και πάλι χρειάζεστε έσοδα, απεγνωσμένα. Είναι πολιτική επιλογή που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Ειρήσθω εν παρόδω παρατήρησα πως σημαντικές χώρες της Ασίας ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Προ διετίας δεν υπήρχε τέτοιο ενδιαφέρον. Φαίνεται πως αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης, λόγω της εφαρμογής του προγράμματος».
Κατά της Ν.Δ.!
Σημειώνεται πως ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δεν έχασε την ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον της Ν.Δ. καθώς καταψήφισε το Μνημόνιο, επιδιώκοντας την εφ' εξής συμμόρφωσή της: «Θεωρώ ότι το πρόγραμμα θα στεφθεί με επιτυχία, οπότε θα πρέπει κανείς να αποφασίσει με τίνος το μέρος θα ταχθεί. Αν στηρίξετε αυτά τα μέτρα, ίσως και να μπορείτε να στηρίξετε το Μνημόνιο συνολικά».
Από τις παρατηρήσεις του δεν γλίτωσε πάντως και η κυβέρνηση, καθώς την έψεξε για το λόγο πως δεν ζήτησε νωρίτερα βοήθεια «και όχι τον Μάιο που η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού. Μας χρειαζόσαστε απελπιστικά». *

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=231239

Δεν υπάρχουν σχόλια